Nieuwsbrief week 32

Na heeeel veeeeeeeel regen komt zonneschijn.

Zo, het was wel weer een weekje met al die regen. We zijn nog net niet verzopen. Alle sloten zaten vol met water, de paden en soms zelfs de groente bedden in de tuin ook. De sla kreeg zwemles. Dus we moesten met onze kaplaarzen het land op: heel voorzichtig als een koortdanser op de paden tussen de groente bedden lopen. Want als je een misstap deed in het bed verdween je bijna tot je knie in het sompige zand. In die 10+ jaren dat ik hier rondloop heb ik dit wel eens vaker meegemaakt in de winter. maar nooit in hartje zomer. Ik krijg altijd ontzag voor de natuur op zulke momenten!

Fijn en vooral een zonnig weekend toegewenst en geniet van de gevulde groenten!

Deze week in de tas*

Groenten: snijbiet, vruchtpakketje, waspeen, palmkool/prei en sla

Fruit: appel, peer en meloen

Recept van de week

Snijbiet met aardappelen, een Kroatisch recept voor 2 personen.

INGREDIËNTEN:

  • 1 kg snijbiet
  • 6 middelgrote vast kokende aardappelen
  • 6 tenen knoflook
  • 2 middelgrote uien

bereiding:

Snijdt de snijbiet in repen. Schil de aardappelen en snijdt ze in niet al te grote stukken.

Kook de snijbiet en aardappelen samen in een pan in ongeveer 10 minuten gaar. Pel ondertussen de ui en de knoflook. Snipper de ui grof en hak de knoflook fijn.

Laat de snijbiet en de aardappel in een vergiet uitlekken. Bak de ui en knoflook in een pan met een royale hoeveelheid olijfolie maar laat het niet aanbakken. Bak nu nog 5 minuten de aardappels en snijbiet mee.

Tip

Serveer met een lekker stuk rundvlees zoals een runderlap of biefstuk.