Nieuwsbrief week 31

Afronden

Een week van afronden was het! De kuil voor de winter is afgedekt na dat we vorige week de 2e snede hadden ingekuild. De mest die lag te composteren in de potstal is op het land gebracht. En dat ging perfect. Dus de potstal is nu helemaal leeg. tot in oktober de koeien s’nachts weer naar binnen gaan. Maar voor ons zelf was het ook afronden. wij gaan genieten van 2 heerlijke weken vakantie. Dat betekent dat de winkel op zaterdag 3 en 10 augustus gesloten is. Verder loopt alles door. En daarmee is het ook al weer bijna 1 september. We beginnen dan weer met de vleespakketten! Dus meld je aan op info@landjuweeldehoeven.nl Eerst proberen? laat het even weten!

Vleespakket van Landjuweel

1 september tot 1 mei wekelijks 2 soorten vlees 2 stukken voor 8 euro. Wisselende soorten. Rund, en na oktober ook van ons varken. Van rundervinken tot karbonade, van biefstuk tot stoofvlees. Alles komt langs! Vragen hierover? Neem contact met ons op info@landjuweeldehoeven.nl.

Tot over 2 weken! Geniet van de groente en het mooie weer!

Deze week in de tas*

Groenten:

Venkel, vruchtpakket, sla, regenboogpeen, bloemkool

Fruit:

Peer, witte druif, zacht fruit/pruimen

 

Recept van de week

Venkel salade met appel en honing mosterd dressing

4 pers.

Ingrediënten

  • 2 venkel knollen
  • 2 appel
  • 2 handjes veldsla
  • 1 handje rozijnen
  • 2 handjes walnoten

Dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel witte balsamico azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel citroen
  • zout
  • peper

Instructies

  1. Was de venkel en snij in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern onderaan de venkel.
  2. Snij de venkel in super dunne halve ringen.
  3. Was de appel en snij in dunne plakjes.
  4. Verdeel de sla over 4 borden of doe in een salade kom.
  5. Verdeel de venkel en appel over de sla.
  6. Strooi de walnoten en rozijnen over de salade.
  7. Maak nu de dressing. Meng de olijfolie, azijn, honing, mosterd en citroensap in een schaaltje. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Sprenkel de dressing over de salade.