Nieuwsbrief week 30

Hollandse zomer!

Wat een Hollandse zomer! Wat een genot, als tuinder, als boer en ik denk ook als mens want de afwisseling tussen regen en zon is heerlijk in ons klimaat. Ik begrijp inmiddels wel dat er voorkeur is voor s’nachts regen, overdag zon. Maar goed. De planten en dieren doen het fantastisch op dit weer! Alles staat er prachtig bij! De eerste tomaten zijn geoogst. De komkommers doen het fantastisch! En ook de snijbonen uit de kas hangen er prachtig bij! Een juweel voor het oog zal ik maar zeggen ūüėČ
Geniet van de groente!

Deze week in de tas*

Groenten: Snijboon/sperzieboon, groenselderij, sla lollo rosso, komkommer/tomaat/paprika, biet

  • Fruit: Blauwe bessen, banaan, abrikozen

Recept van de week

Groenselderij met wortel en kikkererwten

Ingredienten:

  • 1 struikje groenselderij
  • 1 wortel

  • Scheutje olie om in te bakken

  • Een potje gekookte kikkererwten¬† 300 g

  • 2 eetlepels tomatenpuree

  • Peper en zout.

Bereiden:

  1. Was de groenselderij en de wortels en snijd ze in 2 cm stukjes.

  2. Roerbak de groente een paar minuten in olie

  3. Doe er een scheutje water bij en laat de groente stoven tot ze bijna gaar is.

  4. Voeg de kikkererwten, de tomatenpuree en peper en zout toe.

  5. Laat alles goed doorwarmen.

  6. Serveer met gekookte gierst of een ander graan.