Nieuwsbrief week 30

Mooi aan de maat!

Wat een dagen. Alles wisselt zich af. Hitte, benauwde warmte en de zo gewenste plensregens. Overal is wel wat op aan te merken. Maar het land houdt er van! De grasgroei komt weer mooi op gang! En de tuin draagt vrucht! De aardbeien en bessen zijn voorbij. En de eerste bramen zijn al geplukt. De watermeloenen in de kas komen al mooi op gewicht. En de laatste tuinbonen zitten in de tassen. Het is ook allemaal zo voorbij. Maar het is wel intens genieten van deze heerlijke seizoensgroenten! Geniet er van!

Deze week in de tas*

Groenten: Romanesco, sla, pastinaak, prei, aubergine/courgette/snijboon

Fruit: Blauwe bes, pruimen, sinaasappel

Recept van de week

Pasta met geroosterde romanesco

Ingrediënten

  • 1/2 romanesco
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 225 g volkoren penne
  • 50 g gedroogde tomaten
  • peper en zout naar smaak
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de romanesco in roosjes, de steel in plakjes. Verdeel dit over de bakplaat in 1 laag.
  3. Snijd de knoflook in plakjes en meng met de olijfolie.
  4. Giet de knoflookolie over de romanesco en schuif zo’n 20 minuten inde hete oven.
  5. Kook ondertussen de pasta gaar in een grote pan water met zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  7. Giet de pasta af, laat even uitdampen en meng met de hele inhoud van de bakplaat.
  8. Meng ook de tomaatjes erdoor. Maal er flink wat peper over en eventueel nog wat zout naar smaak. Serveer met de parmezaan.