Nieuwsbrief week 3

Even opstarten

De eerste volle week van het jaar zit er weer op. Eigenlijk nog niet zo spannend. Weinig nieuwe dingen deze week. Vooral bijkletsen en natuurlijk compost lopen. Want we zijn er bijna! Dat gaat super goed dit jaar. We doen het kruiwagen voor kruiwagen om de bodem zo min mogelijk te verstoren. Eerder jaren hebben we het ook wel met de trekker gedaan. Maar we zien dat de rijpaden van de trekker fors achterblijven bij de rest. De druk is te hoog. En onder te hoge druk presteren. Dat lukt niemand. Dus we doen een tandje terug en lopen lekker door! Geniet van de groenten!!

Deze week in de tas*

Groenten: Yacon, boerenkool, venkel, groenselderij, komkommer

Fruit: Peer, appel, mandarijn

Recept van de week

Boerenkool met goudreinet

Ingrediënten

  • 500 g boerenkool
  • 750 g aardappelen (kruimige), geschild, in vieren
  • 2 goudreinetten, geschild, grof geraspt
  • 150 g Friese nagelkaas, in kleine blokjes
  • 100 ml slagroom
  • 250 g rookworst

Bereiding

  1. Schil de aardappels en leg ze in een grote pan.
  2. Leg de boerenkool erop en giet er een laagje water op met een beetje zout.
  3. Kook dit in ongeveer 25 minuten gaar.
  4. Haal de rookworst uit de verpakking en leg hem de laatste 15 min van de kooktijd boven op de boerenkool, zodat ie mee warmt.
  5. Verwarm de slagroom in een steelpannetje.
  6. Haal de rookworst uit de pan en leg opzij.  Boerenkool en aardappels afgieten en fijn stampen.
  7. Slagroom erbij schenken en tot smeuïge stamppot stampen.
  8. Kaasblokjes en appel erdoor mengen en nog ca 1 min goed doorwarmen.
  9. Serveren met de rookworst.