Nieuwsbrief week 29

Vakantie in zicht

Het landwerk op de boerderij is in rust. Met gras in voorraad voor de winter, mest op het land. Is het landwerk even tot rust gekomen. De wintergroenten worden al geplant en dat zijn de eerste tekenen van een nieuw seizoen wat er aan komt. Mooi om door te kijken. Maar we vooral genieten we van elke dag hier op het land. Hoe mooi de groenten groeien. Van de prachtige luchten die langskomen. Af en toe rennen voor een dikke bui. Het is zomer! Vollop genieten! Natuurlijk ook van onze groenten!

Deze week in de tas*

Groenten: Spitskool, sperzieboon/snijboon/peulen, komkommer/paprika/aubergine, sla, wortel

Fruit: Mango, appel, peer

(omdat de planten vrucht beginnen te dragen is er niet altijd genoeg voor alle tassen. We houden bij wie wat krijgt, en verandert per week)

Recept van de week

Spitskool met kerrie

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 150 gram couscous
  • 2 el kerrie
  • 1 uien
  • scheutje wokolie van Conimex
  • zout

Bereiding:

  1. Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
  2. Pel en snijd de ui in halve ringen. Snijd de spitskool in dunne repen. Helemaal onderaan zit de stronk, snijd deze harde stuk eruit.
  3. Verhit wat wokolie in een wokpan en fruit de ui aan. Voeg daarna de reepjes spitskool toe. Zodra de spitskool gaat slinken voeg je de kerrie toe.
  4. Laat de spitskool 10 minuten zachtjes stoven met een deksel op de wok. Meng alles goed door elkaar.
  5. Voeg eventueel wat zout naar smaak toe.
  6. Dit gerecht is heerlijk met wat couscous en eventueel een stukje kipfilet.
  7. Eetsmakelijk!