Nieuwsbrief week 26

Flink er tegen aan!

Als de zon zo schijnt is het toch even alle zeilen bijzetten! Er moet tegelijk geoogst, geplant, gewied en gesproeid worden. Want in dit soort dagen lijkt alle tegelijk te komen. En dat is vaak ook zo. Wat gisteren nog prima was. Is morgen geschoten. Dus alle hands aan dek! Zeker ook omdat het zomerfestival er aan komt! Nog 2 weken dan is het al zo ver. Dus nu nog even flink gas er op om Landjuweel er op zijn mooist bij te laten liggen! En natuurlijk graag tot de 5e van Juli!!

Deze week in de tas*

Groenten:

Sla, snijbiet, peultjes, komkommer, venkel

Fruit:

Sinaasappel, peer , rood fruit/kiwi

Recept van de week

Snijbiettaartje met pit

Ingredienten:

  • 400 g snijbiet
  • 100 g feta
  • 25 g pompoenpitten
  • 1 tl korianderzaad
  • scheutje (olijf)olie
  • voor het deeg:
  • 125 g bloem
  • 60 g boter en een klontje boter om in te vetten
  • 1/2 tl zeezout
  • 4 el kwark

Bereiding:

  1. Bloem, boter, kwark en zout tot een stevig deeg kneden en een half uur afgedekt in de koelkast laten staan.
  2. Snijbiet wassen, blad in reepjes en stengels in stukjes snijden.
  3. Olie verwarmen. Snijbiet met een klein scheutje water toevoegen, met deksel in ongeveer 5 min gaar stoven en laten uitlekken in een vergiet. Koriander vijzelen of malen in een pepermolen.
  4. Door de snijbiet roeren. Oven voorverwarmen op 200°C. Deeg uitrollen tot een dikte van ongeveer 3 mm op een met bloem bestoven vlak.
  5. Ovenschaal(tje) invetten met boter en met het deeg bekleden. Snijbiet er in scheppen.
  6. Pompoenpitten een paar minuten roosteren op een middelhoog vuur in een droge koekenpan totdat ze lekker ruiken en knappen.
  7. Pompoenpitten over de snijbiet strooien. Feta in blokjes snijden en over de taart verdelen.
  8. Taart in ongeveer een half uur bakken.