Nieuwsbrief week 25

Tropisch!

Zonder twijfel kwamen deze week de korte broeken weer uit de kast. Op het land moesten we het werk dan ook wel een beetje aanpassen want het was aan het einde van de week echt te warm om op de middag nog de tuin in te gaan. Dus maken we er maar weer het beste van. En toch is dit wel flink genieten hoor. De echte zomerse warmte. uiteraard klaagt iedereen wel de eerste dag al. Maar dat zijn we als Nederlanders wel gewend. Nu werken we flink door naar 5 juli. Het jaarlijkse zomerfestival. Dus heb je zin om een middagje mee te helpen met ons en de deelnemers. Mail ons dan! we kunnen met deze afwisseling van warmte en regen wel wat hulp gebruiken. Alles komt tegelijk!

Dus schrijf in de agenda! 5 juli, Zomerfestival Landjuweel de Hoeven!

Deze week in de tas*

Groenten:

Bloemkool/koolrabi, biet, sla, peultjes/paprika, andijvie

Fruit:

Kiwi, banaan, granaatappel

Recept van de week

Spitskoolsalade met kokos en fruit

Ingrediënten

  • 1/2 spitskool
  • 1 banaan
  • 1 kleine zachtzure appel
  • 1 handje gewelde rozijnen
  • dressing: 5 el (walnoot)olie
  • 1-2 el citroensap
  • 1 tl. honing
  • peper en zout naar smaak
  • garnering:
  • 2 el gemalen kokos
  • een paar takjes munt
  • 1 kiwi

Bereiding

1.Halveer de kool en spoel even in koud water, goed laten uitlekken en in flinterdunne reepjes snijden.

2.Snij de appel in blokjes en de banaan in plakjes. Schep ze door de kool.

3.Klop een dressing van de ingrediënten en schep door de salade.

4.Rooster de geraspte kokos in een droge koekenpan goudgeel en strooi over de salade.

5.Garneer met muntblaadjes en schijfjes kiwi.

Tip: Dit recept leent zich ook goed voor een salade van Chinese kool