Nieuwsbrief week 24

De eerste regen!

Wat kun je er naar verlangen… Een paar drupppels water. Hier op de hoge zandgrond is het al snel droog. Dat is onze grootste uitdaging! En deze week leek het even herfst te worden want met de regen kwam de wind mee. Maar het is heerlijk om te zien dat de bodem weer baat heeft bij deze vochtige omstandigheden. Dus met een glimlach om mijn mond haal ik de koeien op met de regenjas aan! Fijne week! Geniet van de groenten!

Deze week in de tas*

Groenten:

Spitskool, spinazie/raapsteel, sla, peultjes/courgette, wortels

Fruit:

Appel, meloen, sinaasappel

Recept van de week

Spitskool met salami, basilicum en olijven

Ingredienten:

  • 1/2 spitskool
  • 100 g salami
  • verse basilicum
  • 8 (grote groene) olijven
  • olijfolie
  • boter

Bereiding:

  1. Spitskool in smalle reepjes snijden en in 5 à 10 min gaar stoven in olie en een heel klein beetje water.
  2. Salami in blokjes snijden en even roerbakken in boter.
  3. Olijven in ringetjes snijden. Basilicum in stukjes scheuren.
  4. Salami, olijven en basilicum door de spitskool roeren.