Nieuwsbrief week 23

Volop zomer!

Het is inmiddels volop zomer! Door het mooie, nattere voorjaar konden we deze week nog een paar percelen maaien. Een luxe die we vorig jaar niet hadden. en zo zie je maar. Elk jaar is weer compleet anders. Maar nu lijkt toch de droogte te komen. We wachten het wel af… In de tuin loopt alles lekker door. We planten sla en andijvie en zijn ook weer druk aan het oogsten. Inmiddels hebben we het onkruid weer wat onder controle en ligt de tuin er netjes bij! En daar zijn we de komende weken ook nog wel druk mee. Want 1 juli is het alweer zover! Het zomerfestival op Landjuweel de Hoeven. Check hem aan in de agenda want van 10 tot 17 uur is er van alles te beleven en te proeven!

Deze week in de tas*

Groenten: Sla, komkommer, koolrabi, pastinaak, prei.

Fruit: Peer, abrikoos, appel

Recept van de week

Pastinaak met rode ui

  • 800 g pastinaak
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes verse tijm
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl vloeibare honing

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de pastinaak en snijd in parten.
  3. Snijd de uien in parten en de knoflook fijn.
  4. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  5. Meng de pastinaak, ui, knoflook en tijm met de olie, azijn, honing, peper en eventueel zout.
  6. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.