Nieuwsbrief week 23

Lekker in de zon!

Het hemelvaart weekend. Hoewel deze tijd van het jaar altijd wordt bestempeld als zonnig. Vind ik dit al boer een lastige periode. Of veel water, of heel veel droogte. En het de kou en warmte kunnen zo verschrikkelijk uit elkaar liggen. Maar ook hier… Het hoort er bij. Het onvoorspelbare van ons vak! En we bewegen maar gewoon weer mee met de natuur. In alle rust. in alle vertrouwen dat het altijd weer goed komt! Heerlijk toch?!

Deze week in de tas*

Groenten:

IJsbergsla, Chinese kool/meiraap, paprika, pastinaak, prei

Fruit:

Peer, meloen, appel

Recept van de week

Chinese kool met vlier en dille

Ingredienten:

  • 1 Chinese kool (ong 400 g)
  • 3 trossen vlierbloesem (Sambucus nigra)
  • handje verse dille
  • 125 ml crème fraîche
  • zeezout naar smaak
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Chinese kool wassen, in smalle reepjes snijden en in 5 à 10 min gaar stoven in olie en een klein scheutje water.
  2. Dille fijn hakken.
  3. Vlierbloemetjes los van de tros/steeltjes knippen. Dille, vlierbloesem, crème fraîche en zout door de kool mengen.
  4. Lekker met pasta en een wortel of bietensalade met kaas.