Nieuwsbrief week 23

Aubergine Landjuweel de Hoeven

Dikke kroppen

Warmte en water… de perfecte combinatie voor ongeremde groei. En ook als is het niet zomers… de temperatuur is fantastisch voor de tuin! Jullie zullen afgelopen week wel gemerkt hebben dat de kroppen sla flink waren. Maar dat is wat het is. Soms zit het mee, soms zit het tegen. De smaak zit gelukkig niet tegen! Ook de komende week staan er weer heerlijk groenten uit eigen tuin voor jullie klaar. Alles vers uit de grond! Geniet er van!

Deze week in de tas*

Groenten: IJssla/bindsla, andijvie, Peulen/Courgette, koolrabi/bloemkool, venkel/asperge

Fruit: Peer, mango, sinaasappel

Recept van de week

Zomerse stamppot met andijvie, wortel en perzik

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 10-15 minuten gaar.
  2. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op.
  3. Stamp de aardappelen met de crème fraîche tot puree. Voeg indien nodig een beetje van het kookvocht toe.
  4. Meng de andijvie, wortel en hamblokjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper.
  5. Garneer de stamppot met de plakjes perzik.