Nieuwsbrief week 22

Gehoornde koeien bij Landjuweel de Hoeven

Oogsten!

Je merkt het vaak. Deze nieuwsbrief gaat vaak over het weer… Elke keer als ik deze brief zit te tikken verbaas ik mij weer hoeveel invloed het weer heeft op de afgelopen en komende week. We passen ons aan aan de omstandigheden als gegeven en maken er het beste van. Dat maakt elke dag, maand, seizoen, jaar toch weer compleet anders. Ook dit jaar is weer heel bijzonder. Of misschien wel gewoon… Ik weet het niet. Maar het koorddansen tussen veel water en warmte blijft een uitdaging. En daar houden we wel van! Maar wat het weer ook doet. We planten, we wieden, en we oogsten. En vorige week de eerste sla uit de volle grond. Want de groei zit er in!

Deze week in de tas*

Groente: Spitskool/Chinese kool, eikenbladsla, peul/rabarber, doperwt/asperge, groenselderij, biet

Fruit: Perzik, appel, banaan

Recept van de week

Lunchsalade met eikenbladsla

Ingredienten:

Bereiding

  1. Was, droog en scheur de sla.
  2. Laat de linzen uitlekken.
  3. Snipper de sjalot en hak de peterselie fijn (houd een beetje achter voor de garnering).
  4. Kook de aardappeltjes in ongeveer 10-15 minuten gaar. Laat uitlekken en afkoelen.
  5. Meng de olie, azijn en mosterd tot een dressing. Voeg de sjalot, peterselie en de kappertjes toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
  6. Meng de afgekoelde aardappeltjes met de dressing. Laat even staan.