Nieuwsbrief week 21

Nieuws Landjuweel de Hoeven

Oogsttijd

Het is zo ver. Terwijl ik dit stukje zit te tikken ruimte de dronepiloot zijn spullen weer op. Net hebben we nog een laatste vlucht over het land gedaan om te zien of er geen reeën, maar voornamelijk reekalfjes in het land verstop liggen. Dit jaar voor het eerst niet. Niks om ons druk over te maken want de kans is groot dat ze uitgeweken zijn naar een bosje in de buurt. En wel zo fijn voor de gemoedsrust om te weten dat we rustig kunnen maaien zonder wat tegen te komen. Dus we gaan lekker aan de slag! op naar een mooie oogst!

Deze week in de tas*

Groenten: Paksoi, meiraap, bosbiet, trostomaat, sla

Fruit: Physalis, peer, sinaasappel

Recept van de week

Bosbiet Frittata

Ingredienten:

  • 1 1/2 bosbieten
  • 175 g wortel
  • 125 g doperwten
  • 5 eieren
  • 100 g geitenkaas
  • 1/2 teen knoflook
  • 1 takje tijm
  • klein handjevol basilicum
  • zout en peper
  • klein handjevol rucola
  • cupcakevorm

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de bieten en snijd ze in blokjes.
  2. Rasp de wortelen en haal de erwtjes uit hun schil.
  3. Doe de groenten in een kom met de eieren, geitenkaas en uitgeperste knoflook.
  4. Rits de tijm van de takjes en snijd de basilicum fijn, doe dit bij het mengsel en mix alles goed.
  5. Breng op smaak met zout en peper en giet het in de vorm.
  6. Zet het 15 min in de oven en garneer met rucola.