Nieuwsbrief week 21

Volop groei!

Er gebeurt wat in zo’n week. Na tijden van regen en veel vocht in de bodem schieten de temperaturen omhoog. En dan is het niet meer te houden! We zien per dag groei bij de planten. Alles barst uit de grond. Echt genieten! Maar ook fijn dat we de boel heerlijk onder controle hebben. Nou ja, voor zover dat kan. We kunnen het onkruid goed aan. De planten in de fruittuin slaan lekker aan. Het loopt als een trein! Heerlijk!

Deze week in de tas*

Groenten: Radijs/koolrabi, kropsla, prei, bataat, asperges*/rabarber/peultjes.

Fruit: Aardbei, appel, peer

Nog geen asperges gehad? geen stress! We oogsten ze tot 21 juni. We houden het goed bij en je komt echt aan de beurt!

Recept van de week

Curry met koolrabi, zoete aardappel en kikkererwten

Ingredienten:

  • 2 eetlepels plantaardige olie (zoals olijfolie of geurloze kokosolie)
  • 1 gesnipperd ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 400 gram koolrabi, geschild en in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in reepjes
  • 1 blik (400 gram) bio tomatenblokjes1 blik (400 gram)
  • kikkererwten, omgespoeld en uitgelekt
  • een flinke snuf kaneel
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 200 ml groentebouillon
  • 50 gram rozijnen
  • een handje korianderblaadjes
  • zout en peper naar smaak
  1. Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui en de knoflook.
  2. Voeg de zoete aardappel, koolrabi en paprika toe. Bak de groenten een paar minuten.
  3. Voeg nu de tomatenblokjes, de kikkererwten, kaneel en komijn toe. Schep goed door.
  4. Schenk de bouillon erbij en laat 20 minuten stoven, met een deksel op de pan.
  5. Voeg op het laatst de courgette en de rozijnen toe en stoof deze nog zo’n 15 minuten mee.
    Serveer het gerecht met korianderblaadjes.
  6. Lekker met couscous, quinoa, rijst of naanbrood. Serveer eventueel met harissa, pittige Marokkaanse sambal.