Nieuwsbrief week 20

Zunne!

De zon is er! Zomerse temperaturen. En dan kun je ook zien wat zo’n nat voorjaar kan brengen. Want alles schiet de grond uit met deze temperatuur. De bomen weer vol met blad. De kas moet weer gelucht worden om de temperatuur enigszins te controleren. Een groot contrast met 2 weken terug. Maar zeer zeer welkom! Afgelopen week hebben we ook de fruitstruiken aangeleverd gekregen. En direct geplant. Nu krijgen we een hele mooie fruittuin direct achter de kas. Nu al zin in! Het zal natuurlijk nog wel even duren voordat alles vol hangt met fruit. Maar dat vooruitzicht is prachtig! Misschien word alles wel een beetje mooier in de zon 😉 Geniet van de groenten!

Deze week in de tas*

Groenten Spitskool, paksoi, bospeen, eikenbladsla, portabello

Fruit: Appel, banaan, aardbei

Recept van de week

Italiaanse Spitskool en Paksoi

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote spitskool, fijn gesneden
  • 1 paksoi, in reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 200g cherrytomaten, gehalveerd
  • 200g champignons, in plakjes gesneden
  • 200g penne pasta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicumblaadjes voor garnering
  • Parmezaanse kaas voor het serveren

Instructies:

  1. Kook de penne pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
  3. Voeg de champignons toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn en hun vocht hebben losgelaten.
  4. Voeg de fijn gesneden spitskool, paksoi en rode paprika toe aan de pan. Roerbak tot de groenten zacht beginnen te worden, maar nog wel knapperig zijn.
  5. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en roerbak nog een paar minuten tot ze iets zachter worden.
  6. Breng de groenten op smaak met gedroogde oregano, gedroogde basilicum, zout en peper naar smaak. Roer goed door.
  7. Voeg de gekookte penne pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Laat het nog een paar minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.
  8. Haal de pan van het vuur en serveer de Italiaanse spitskool en paksoi roerbak met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.