Nieuwsbrief week 20

Dr uit!

Het was deze week echt zo ver. De stal is leeg. De koeien er uit. De pinken er uit. Alleen onze nieuwe stier Ebbing staat er nog…. Te wachten tot hij aan het werk mag. Dat is al over 2 weken dus het is af te zien voor deze heer. En nu is het wachten op de eerste snede gras. Onze gangbare buren zijn al druk aan de slag. Dat betekent dat wij nog even op onze biologische handen moeten zitten. Door de droogte is hebben we deze week nog even nodig om te maaien. Want dat doen we het liefst met regen in zicht… We wachten ongeduldig af 😉

Deze week in de tas*

Groenten: Spitskool/chinese kool/koolrabi/radijs, Rammenas, kastanjechampignons, komkommer

Fruit: Perzik, blauwe bes, banaan

Recept van de week

Rettich- rammenassalade

Ingredienten:

rettich of rammenas

citroensap

2 el fijngehakte peterselie

ongeveer 1 dl zure room en of yoghurt

peper en zout

 

Bereiding:

Rettich of rammenas wassen (hoeft niet geschild te worden), in dunne reepjes snijden of raspen. Meng peterselie door rettich en roer de zure room erdoor. Op smaak brengen met citroensap, peper en zout. Ook lekker met een geraspte wortel erdoor.