Nieuwsbrief week 2

In de startblokken

Het klinkt wat aangezet. Maar we staan weer in de startblokken. Na heerlijk met elkaar genoten te hebben van een 2 weken vakantie gaan we er volgende week weer tegenaan! Heerlijk om weer op te starten. Ondanks de rust is het na zo’n vakantie ook wel lekker om weer wat reuring op de boerderij te hebben. En voor jullie allemaal natuurlijk de allerbeste wensen voor 2024!

Deze week in de tas*

Groenten: Rode kool, andijvie/sla, bospeen, Roma tomaat, Kastanje champignons

Fruit: Appel, peer, sinaasappel

Recept van de week

Provençaalse Roma tomaten uit de oven

Ingrediënten:

  • 8 roma tomaten
  • olijfolie
  • 100g paneermeel,
  • 2 lente uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 uit
  • tijm
  • 2 el peterselie
  • 80g geraspte kaas
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Was de tomaten, halveer deze en zet ze in een ovenschaal. Snij de lente-uitjes in dunne ringen.
  3. Pel de knoflookteentjes en hak fijn. Pel de ui en snipper fijn.
  4. Meng het broodkruim met de ui, knoflook, lente-ui, tijm en peterselie en strooi het over de tomaten.
  5. Maak op smaak met zout en peper en bestrooi met kaas. Besprenkel met olijfolie. Doe de schaal voor ca. 25 min in de oven.