Nieuwsbrief week 2

Gelukkig Nieuwjaar !!!

Het is zover. 2024 is afgesloten en het nieuwe jaar begint nu ook echt! We hebben heerlijk genoten van 2 weken op een rustiger tempo. Nou ja rustig. We zijn binnen aan het behangen en verven dus we gingen lekker door. Maar wel met andere werkzaamheden. Even wat anders! En nu weer vol gas het nieuwe jaar is. Wij wensen jullie een heel goed 2025 toe! En we hopen dat jullie ook dit jaar weer blij worden van alles wat ons land voortbrengt!

Deze week in de tas*

Groenten: Wortel, knolselderij, rode kool, tomaat, bladgroen (sla/spinazie/roodlof)

Fruit: Appel, peer, mandarijn/kiwi

Recept van de week

Rodekoolsoep met appel en hazelnoten

Ingrediënten

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 steranijs
  • 2 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • 250 g rode kool
  • 200 g aardappelen
  • 500 ml bouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 2 tl rode wijnazijn
  • 1 appel
  • wat (plantaardige) room
  • geroosterde hazelnoten

Bereiding

  1. Snij de rode kool fijn. Schil de aardappelen en snij in kleine stukken.
  2. Fruit de ui, knoflook en steranijs in de olijfolie en bestrooi met suiker.
  3. Voeg de rode kool toe, blus af met de bouillon en azijn, laat de kool 10 minuten koken en voeg daarna de aardappelen toe. Breng het weer aan de kook.
  4. Kook tot de kool en aardappelen goed gaar zijn.
  5. Verwijder de steranijs en pureer de soep en breng deze verder op smaak met peper en zout.
  6. Maak de soep af met een sliertje room, en gebruik als garnering  plakjes appel en wat noten. Of bijv. rode radijskiemen en verse peterselie. Hoe dan ook een kunstwerkje!