Nieuwsbrief week 19

Water en warmte!

Daar waren ze! De eerste serieuze warme dagen van 2023. Zondag heerlijk de hele middag in het zonnetje gezeten. En het mooie weer zette door de week in. De boeren begonnen te maaien en op Landjuweel gingen de pinken het gras in. Heerlijk om ze weer de ruimte te geven. Het maaiwerk laat nog even op zich wachten. We hebben nog iets meer groei nodig om te kunnen oogsten. Maar dat zou heel binnenkort zo maar eens kunnen gebeuren. En de vollegrond kleurt inmiddels groen na de regen van gisteren. De zaaisel ontkiemen en de planten hebben serieuze vorm gekregen in de afgelopen week. Water en warmte is een fantastische combinatie voor groei. De bomen, het gras alles schiet de grond uit! Heerlijk!

Deze week in de tas*

Groente: Chinese kool/koolrabi, sla/asperge, bosbiet, witlof, rabarber/aubergine

Fruit: Peer, sinaasappel, meloen

Recept van de week

Groene asperges uit de oven

Ingrediënten;

  • 2 bossen groene asperges
  • 4 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Balsamico azijn
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwarm allereerst de oven op 220 graden. Snijd daarna de houtige uiteinden van de asperges. Verdeel de groene stengels over een ovenschaal of bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Masseer de olie goed in en breng het geheel op smaak met zout en peper. Sla nu de knoflooktenen plat met een mes en voeg deze toe aan de ovenschaal. Plaats het geheel voor 20 minuten in de oven.
  • Als de oventijd voorbij is, wordt het tijd voor de echte magie. Sprenkel over de loeihete asperges de balsamico. Dit gaat dan knetteren en verdampen: iets wat er heel spectaculair uit ziet. Het is voor mij elke keer weer een feestje om dit mee te maken. Rasp er vervolgens naar smaak Parmezaanse kaas overheen. Nu kun je zelf gaan genieten van deze stroperige, zoutige en bovenal gezonde lekkernij.