Nieuwsbrief week 19

Zon in je bol

Wat een genot! Een heerlijke week vol zonneschijn! En wat een groei! De bomen, de tuin, de vogels het kan niet op. En bij ons? De lammetjes groeien als kool. De eend zit op de eieren. En de kalfjes lopen in het land. Een mooi voorjaars schouwspel wat met dit weer altijd heerlijk te bewonderen is! En nu nog heel even wachten en dan maaien we de eerste snede gras! Ook al is het voorjaar, we staan al weer met één been in de winter 😉 En we blikken ook even terug op vorige week. Ons debuut in de optocht van Dalfsen. Wat een leuke dag, en wat een leuke reacties!! En daarmee wonnen we ook nog eens de eerste prijs van de reclame wagens! Super!

Deze week in de tas*

Groenten: Spitskool, eikenbladsla, groenselderij, wortel, courgette

Fruit: Mini watermeloen, appel, peer

Recept van de week

Vrolijke voorjaarssalade

Ingrediënten

  • 200 g bimi
  • 8 groene asperges of 1 spitskool
  • 500 g krielaardappelen
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 bos radijsjes
  • 2 bosjes raapstelen
  • 125 g gerookte forelfilet (of als vega optie gerookte tofu)
  • 1 bosje dille
  • 1 bosje bieslook
  • sap van 2 citroenen
  • 3 tl mierikswortelsaus
  • 50 ml wittewijnazijn
  • 1 tl suiker
  • 150 ml olijfolie

Bereiding

  1. Maak de dressing: doe de dille, bieslook, mierikswortel, citroensap en 150 ml olijfolie in een beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snij de rode uien in dunne ringetjes en leg in een kommetje. Schenk de wittewijnazijn erover en voeg de suiker en 50 ml water toe. Laat even intrekken.
  3. Snij de aardappels in partjes en kook in 15 minuten gaar. Giet af.
  4. Snij het kontje van de radijsjes af en snij ze in partjes. Was de raapstelen en snij het onderste stukje eraf. Maak met een dunschiller dunne, lange linten van de komkommer. Scheur de forelfilet in bitesize stukjes.
  5. Snij het onderste stukje van de bimi. Snij de onderste 2 cm van de asperges af en snij de asperges in schuine stukken van ongeveer 4 cm lang. Of snij de spitskool in de lengte in dunne parten. Leg de bimi en asperges of spitskool op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper en rooster ze 5 à 6 minuten in een hete oven (200 °C) of grill in een grillpan.
  6. Bouw de salade op een grote schaal op. Leg de raapstelen op de bodem, daarna de aardappelen, de verschillende groenten, de forel en giet er als laatste de dressing over. Garneer met opgerolde komkommerlinten en de gepekelde rode-uienringen.