Nieuwsbrief week 19

Zomerplanten!

Winter, voorjaar, lente, warmte. Het zijn van die woorden die nog al eens voorbij komen in deze nieuwsbrief. Maar het is zo ver. Voor het eerst komt het woordje zomer er in voor. We hebben namelijk afgelopen weken de komkommers en tomaten in de grond gezet. En dat betekent dat we doorkijken naar de zomer. Ook moeten we zeggen dat de temperaturen van afgelopen dagen ook zomers zijn. En daar knapt een mens van op. We mogen hier op Landjuweel de Hoeven boeren op de échte scherpe zandgrond. En afgelopen week was voor het eerst dat we de plassen in het land hadden staan. Dat is wel uniek voor deze tijd van het jaar. Maar dat liever als de droogte van vorig jaar 😉

Deze week in de tas*

Groente: Sla/andijvie, Paksoi/koolrabi, radijs, komkommer, rabarber

Fruit: Appel, kiwi, banaan

EXTRA: Aardappels en ui

Recept van de week

Ovenschotel Paksoi en Champignons

  • 400 g. aardappelen,
  • boter om in te bakken
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 1 ui (gesneden)
  • 100 g. (kastanje)champignons
  • 1 paksoi
  • 2 eieren
  • 2 theelepels kerrie
  • peper en zout

aardappelen schillen en in plakken snijden, 5 minuten koken en afgieten.

Bereidingswijze

  1. Ui en knoflook fruiten in wat boter.
  2. Champignons schoonvegen, in plakken snijden en enkele minuten meefruiten.
  3. Paksoi wassen, in repen snijden en 2 minuten blancheren in ruim kokend water, afgieten en uit laten lekken.
  4. Eieren loskloppen en met het ui-champignonmengsel door de paksoi scheppen.
  5. Op smaak brengen met zout en kerrie.
  6. Aardappelplakken in een beboterde ovenschaal doen en paksoi-eimengsel erover verdelen.
  7. Ongeveer 25 minuten in de oven op 175 graden.