Nieuwsbrief week 18

Koningsdag!

Vandaag is het Koningsdag. En dit jaar doen we met een versierde wagen mee met de optocht in Dalfsen. In september vorig jaar hadden we een deelnemersvergadering waarbij het voorgesteld werd om een keer mee te doen. Daar werd enthousiast op gereageerd. En nu is het zo ver. Samen met de deelnemers hebben we een wagen versiert en gaan we vanmiddag lekker genieten van een rondje optocht. Een heerlijk uitje. En ook goed om eens wat anders te doen! Lekker uit je comfortzone 😉

En kom jij nu voor het eerst op onze site omdat je de wagen hebt gezien? Welkom!!!

***Het asperge seizoen is weer geopend! Dat betekent dat we wekelijks asperges zullen verdelen onder de tassen. Heb je nog niet gehad? Je komt zeker aan de beurt!!***

Deze week in de tas*

Groenten: Koolrabi of Chinese kool, ijsbergsla, spinazie, pastinaak, rode paprika

Fruit: Kiwi, sinaasappel, appel

Recept van de week

Curry met koolrabi, zoete bataat en spinazie 4 pers

Ingredienten:

  • 2 el olie
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram zoete bataat
  • 400 gram koolrabi
  • 1 gele of rode paprika
  • 3 el currypasta
  • 1 flinke hand spinazie
  • 1 blik (400 g) gehakte tomaten
  • 1 blik (400 gram) kikkererwten
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gram gedroogde abrikozen
  • een handje korianderblaadjes
  • zout en peper naar smaak
  • klein handje geroosterde cashewnoten

Bereiding

  1. Pel en snipper ui en knoflook. Schil de bataat en de koolrabi en snij in blokjes.
  2. Snij de paprika in stukjes
  3. Fruit ui en knoflook glazig in de olie. Voeg de bataat, koolrabi en paprika toe.
  4. Bak even, al omscheppend, tot de currypasta goed verdeeld is over de groenten. Voeg dan tomaten en kokosmelk toe en een groentebouillonblokje.
  5. Smoor alles in een half uurtje gaar en voeg dan de in stukjes gesneden abrikozen toe.
  6. Warm alles goed door.
  7. Serveer met een handje spinazie, gekookte rijst of naan en wat komkommerzoetzuur.
  8. Garneer met koriander en cashewnoten.