Nieuwsbrief week 17

De groei zit er in!

Zoals de titel zegt! Het land verandert van kleur. De donkere ondergrond wordt steeds groener. De sla begint zich te zetten. En in de kassen? daar is er geen houden meer aan. Kropsla, ijsbergsla, plantuien. Het houdt niet op! Grote groene bladeren ontwikkelen zich en de kroppen komen fantastisch in vorm. ‘Wat een weelde’ zoals Annemie dat wel een zei. En dat is het weelde! Dus het is inmiddels nonstop planten en oogsten. En dat is het teken dat we vol het seizoen in gaan! Heerlijk!

Deze week in de tas*

Groenten: Bosui, koolrabi/paksoi, kropsla, tomaten, rode biet

Fruit: Bananen, sinaasappels, peren

Recept van de week

KOOLRABI MET TOMAAT

Ingredienten:

 • 2 koolrabi’s
 • 1 ui, 2-3 tomaten
 • 1 bolletje mozzarella
 • olijfolie
 • peper en zout
 • paar takjes verse basilicum

Bereiding:

 1. Pel de ui en snipper fijn.
 2. Verwarm een scheutje olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui glazig.
 3. Snijd het blad van de koolrabi en schil hem, vooral de onderkant moet je goed schillen, daar zitten soms vezelige stukjes. Snijd in blokjes en voeg bij de ui.
 4. Geef wat peper en zout en stof met een deksel op de pan tot je ze zacht genoeg vindt. Eventueel voeg je een klein scheutje water toe.
 5. Snijd de steelaanzet uit de tomaten en snijd ze in blokjes.
 6. Snijd de mozzarella in plakjes en hak wat basilicum grof. Heb je geen verse basilicum dan kun je ook wat gedroogde kruiden nemen, bv. Italiaanse kruiden of gedroogde basilicum of oregano.
 7. Haal de deksel van de pan en warm de tomaten heel kort mee. Serveer met de mozzarella er over verdeeld en strooi de basilicum er over. Een beetje olijfolie maakt het af.