Nieuwsbrief week 17

Sla van Landjuweel de Hoeven

April doet wat hij wil

Van een heerlijk momentje in de zon, tot horizontale regen. We hebben alles gezien afgelopen week. Waar we vorig jaar in de droogte terecht kwamen. Weet we nu niet waar we het water moeten laten. De grote stukken land achterop zijn lastig te bereiken door de modderige paden. Het is een echte uitdaging met het weiden om niet teveel kapot te maken. Maar is elk jaar weer een uitdaging. En ook al voelt het soms wat herfstig aan. 1 stap in de kas en je weet hoe krachtig de zon is! Het brult de grond uit daar. Jullie kunnen daar ook volgende week weer van genieten.

Extra mededelingen

  • 30 april is de laatste keer vlees. 3/4 september gaan we weer van start. Als je niet opzegt gaan we er van uit dat je weer mee doet in september. Uiteraard sturen we een herinnering.
  • Mondjesmaat komen er asperges uit de grond. Deze zullen de komende tijd onder de tassen verdeeld worden! Dus geen angst! ze komen er aan!
  • Zin om zelf een keer met de handen in de grond te zitten? Een lekker dagje aarden? Laat ons weten we zijn altijd op zoek naar een vrijwilliger die een ochtend of middag in de tuin aan de slag wil.

Deze week in de tas*

Groenten: koolrabi/Chinese kool, andijvie, zoete bataat, paprika, venkel, Asperges**

**De asperges zijn boven de grond. We oogsten ze dagelijks en verdelen ze tot half juni over de tassen.

Fruit: Appel, banaan, grapefruit

Recept van de week

Pasta met Chinese kool en Paprika in Italiaanse Stijl

Ingrediënten:

  • 250 gram pasta (bijvoorbeeld penne, spaghetti, of farfalle)
  • 1 Chinese kool, in dunne reepjes gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/4 theelepel rode pepervlokken (optioneel, voor wat pit)
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas voor garnering

Instructies:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water tot het al dente is. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
  3. Voeg de reepjes paprika toe aan de pan en bak ze gedurende 5-6 minuten, of tot ze iets zachter worden.
  4. Voeg de reepjes Chinese kool toe aan de pan en bak ze mee gedurende nog eens 3-4 minuten, of tot ze beginnen te verwelken maar nog steeds knapperig zijn.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan samen met de gedroogde oregano, basilicum en rode pepervlokken (indien gebruikt). Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel sudderen gedurende 5-7 minuten, zodat de saus wat dikker wordt en de groenten volledig gaar zijn.
  6. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar, zodat de pasta gelijkmatig bedekt is met de saus en groenten.
  7. Serveer de pasta warm, gegarneerd met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.