Nieuwsbrief week 16

Blauwe bessen!

Een lekkere productieve week was het! De compostbedden zijn zo goed als klaar. Nu nog wel een stukje gras opnieuw inzaaien waar we doorheen gereden zijn. Maar goed.. het moet allemaal eerst minder worden voor het beter wordt! Afgelopen vrijdag haalden we nog een flink aantal blauwe bessen struiken op. Al 10 jaar oud en in super conditie. We gaan eens flink lief voor ze zijn zodat ze zich hier tuis voelen op Landjuweel de Hoeven! En natuurlijk blauwe bessen in de tassen voor de toekomst! In het stukje no-dig bedden aan de achterkant van de kas komen allemaal fruitsoorten. We hopen over een aantal jaren hier een zelfpluktuin te beginnen met fruit. Een mooie aanvulling op de groenten! En komende week? veel zon en hogere temperaturen! We kunnen niet wachten!

Deze week in de tas*

Groenten: Zuurkool, sla, kastanjechampignon, raapsteel, prei

Fruit: Appel, peer, kiwi

Recept van de week

Zuurkoolschotel met appel, bonen en rucola

Ingrediënten:

  • 1 rookworst
  • 800 g witte bonen in blik
  • 1 teen knoflook
  • 2 elstar-appels
  • 1 el (arachide)olie
  • 2 tl karwijzaad
  • 500 g verse zuurkool
  • 75 g rucola

Bereiding:

  1. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Snijd de knoflook fijn.
  4. Boen de appels schoon, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees met schil in dunne reepjes (julienne).
  5. Verhit de olie in een hapjespan en bak het karwijzaad 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de zuurkool en knoflook toe en bak 5 min. op laag vuur.
  6. Voeg de bonen toe en verwarm 4 min. Neem de pan van het vuur en schep de rucola en appel er voorzichtig door.
  7. Snijd de worst in plakjes. Verdeel de zuurkool over diepe borden en leg de worst erop.