Nieuwsbrief week 16

Volgas voorjaar!

De zon schijnt veel, en begint rap in kracht toe te nemen! Een heerlijk gevoel! In de kassen barst de groente de grond uit waar het op het land nog niet zo hard gaat door de koude nachten. Maar ook daar zal het allemaal niet lang meer duren voordat we weer op de groene weelde kijken! Maar hoe anders kan een jaar lopen… Afgelopen week gingen de sproeiers weer aan! Waar we vorig jaar de pomp niet eens gebruikt hadden is het nu in de eerste week van April al weer nodig. Geen jaar is gelijk. Maar we passen ons rustig aan!

Deze week in de tas*

Groenten: Snijbiet, kropsla, spitskool, rode biet, kastanje champignons

Fruit: Banaan, ananas, kiwi

Recept van de week

Spitskoolmandjes met gehakt en tzatziki

Ingredienten

  • 6 spitskool bladeren
  • 200 g gehakt
  • 1/2 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse munt
  • 4 el Griekse yoghurt
  • vers gemalen peper
  • zeezout naar smaak
  • 1 el  (geklaarde) boter
  • 1 scheutje olijfolie.

Bereiding

  1. Snij de bladeren van de kool, laat ze heel.
  2. Breng water aan de kook en blancheer de koolbladeren even tot ze zachter maar nog stevig genoeg zijn om als schaaltje te dienen.
  3. Meng het gehakt met peper en zout en maak er kleine balletjes van.
  4. Braad de balletjes in boter op een middelhoog vuur in ongeveer 15 min gaar en krokant.
  5. Voor de tzatziki rasp je de komkommer op een grove rasp en meng je ’t met de Griekse yoghurt.
  6. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  7. Hak de munt fijn en voeg toe.
  8. Meng de muntyoghurt goed met olijfolie en een snuf zout.
  9. Leg de koolbladeren op een grote ronde schaal in een bloemvorm. Verdeel de gehaktballetjes en tzatziki erover.