Nieuwsbrief week 16

Lekker op het land!

Wat een heerlijke dagen! vandaag weer zo’n knipoog naar de zomer. Met zon, nog wel wat sluierbewolking. Maar een heerlijke 20 graden meet het hier. De eerste boeren zijn hier al aan het maaien. Dat laat bij ons nog even op zich wachten. Maar de sfeer zit er dan wel direct in! Op de tuin loopt het gesmeerd! Lekker planten en zaaien. En in de kas… Lekker oogsten! Heerlijk!!

Deze week in de tas*

Groenten:

Kropsla, radijs, prei, paksoi, courgette

Fruit:

Mandarijn, appel, peer

Recept van de week

Geroerbakte Radijs en Paksoi

Ingrediënten:

  • 1 bosje radijs, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 paksoi, in reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • 1 rode peper, fijngehakt (optioneel, naar smaak)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Olie om te bakken (bijv. plantaardige olie)

Instructies:

  1. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngehakte knoflook, rode ui en rode peper toe (indien gebruikt). Bak ze kort tot ze geurig zijn.
  3. Voeg de plakjes radijs toe aan de pan. Roerbak gedurende 3-4 minuten tot de radijs zacht begint te worden maar nog wel wat knapperigheid behoudt.
  4. Voeg de reepjes paksoi toe aan de pan. Roerbak samen met de radijs gedurende nog eens 2-3 minuten tot de paksoi net gaar is en heldergroen van kleur.
  5. Meng in een kommetje de sojasaus, oestersaus en sesamolie.
  6. Giet het sausmengsel over de groenten in de pan. Roer alles goed door en laat het nog een minuut sudderen.