Nieuwsbrief week 15

Naar buiten!

Jahaa het was zover! Weer lekker buiten koffie drinken, koppie in de zon en lekker opladen door de heerlijk voorjaarse zonnestralen. Wat een geweldige beleving is dat toch. Daarna kwam er weer een paar vochtige koudere dagen maar de toon is gezet! Buiten groeit alles geweldig! en met de hogere temperaturen in aantocht wordt dat alleen maar meer. Verder… Overal in de tuin begint het zwarte groen te kleuren. Van onkruid.. maar nog veel meer van het plantgoed wat er weer in komt te staan. En in de kassen? daar is het al zomer. kijk eens op de foto hoe mooi het er bij staat! Geniet van de groenten!

Deze week in de tas*

Groenten: Raapstelen, broccoli, bospeen, courgette, kropsla

Fruit:  Blauwe bessen, mango, appels

Recept van de week

RAAPSTEEL CLAFOUTIS

Ingrediënten:

  • 2 bossen raapsteel
  • 3 flinke uien
  • 4 eieren
  • 125 g jonge geitenkaas
  • 1 dl volle melk
  • 50 g boekweitmeel
  • 1 tl oregano
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereiding;

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Uien pellen, op de wortelkant neerzetten en halveren. Helften met de lijnen van de ui mee, in smalle partjes snijden.
  3. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de uien op laag vuur, schep af en toe om.
  4. Intussen was je de raapstelen: snijd de onderkant af, haal het elastiekje eraf en pluk lelijke blaadjes ertussen uit. Was in ruim water, 2x.  Zwiep het water er uit en snijd in stukjes.
  5. Schep de ui uit de pan en houd even apart. Bak de raapstelen al omscheppend tot ze vocht verliezen, geef ze een klein snufje zout. Stort de raapstelen in een vergiet en druk het vocht er een beetje uit.
  6. Kluts in een kom de eieren met de melk, het boekweitmeel, oregano en peper en zout.
  7. Meng de uien en raapstelen erdoor en stort in een ingevette taartvorm. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en strooi ze over clafoutis, druk ze er een beetje in.
  8. Schuif de vorm in de oven en bak 30 min. tot het ei gestold is en de clafoutis een beetje gaat kleuren.
  9. Lekker bij rijst en een frisse tomatensalade, of koud in puntjes mee naar school of werk!