Nieuwsbrief week 15

Eieren van Landjuweel de Hoeven

Wat een water!

Onvoorstelbaar. Er valt zoveel regen…. De bodem is gelukkig veerkrachtig en zorg voor een goede afvoer. Maar de looppaden van de koeien naar het land… Daar kun je je wel wat bij voorstellen. Op de tuin is dit natuurlijk niet anders. Maar hier planten we naar hartelust. De no-dig bedden kunnen we gewoon op. En dat betekent dat elke week de bedden groener worden. Naar buiten kijkend vanachter mijn computer zie ik de zonnestralen naar binnenkomen. Vandaag wordt een lentedag met zomerse temperaturen. Ik pak een kop thee en ga dat eens rustig van dichtbij bekijken 😉

Deze week in de tas*

Groenten: Spinazie/winterpostelein, eikenbladsla, groenselderij, kool, venkel

Fruit: Mango, kiwi, peer

Recept van de week

Kool bleekselderij salade met sesamdressing

INGREDIËNTEN

  • 300 g rode koolof witte kool dun geraspt
  • 175 g bleekselderij3 stengels in kleine elleboogjes
  • 75 g wortelgespiraliseerd

Dressing

  • 50 ml olijfolie
  • 20 g sesampastatahin
  • 20 g amandelpasta
  • 2 cm gemberwortelgeraspt
  • rode pepernaar smaak
  • 1 el sojasaustype tamari
  • 2 el citroensapnaar smaak
  • 25 ml waterof iets meer
  • zout
  • zoetstofnaar smaak

Garnering

  • 1 el sesamzaad

BEREIDEN

  • Begin met de groente snijden. Rasp de kool heel fijn. Snijd de bleekselderij in elleboogjes. Spiraliseer de wortel of snijd jullienne. Meng de groenten in een saladeschaal.
  • Meng vervolgens de ingrediënten voor de dressing door elkaar, proef! Maak de dressing wat dunner met water. Meng ongeveer ⅔ van de dressing door de groenten. Zet de salade minstens 1 uur afgedekt weg.
  • Schep de salade door en proef! Zout genoeg? Proef je ook iets zoet?

Serveren

  • Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en strooi het vlak voor het serveren over de salade. Geef de rest van de dressing er apart bij. Veel plezier op de smaak-kermis!