Nieuwsbrief week 14

Kom maar op voorjaar!

Fluitende vogels, dikke knoppen aan de takken, voorjaarsbloeiers in de berm, lange avonden. Aan alles is te merken dat het voorjaar er is. Maar de regen herinnert ons nog even aan andere tijden. Tijdens het schrijven van deze nieuwsbrief gloort er zon en warmer weer op de buienradar. Een mooi vooruitzicht! Gelukkig gaan we ondanks dit weer gewoon door met planten. De prei zit in de grond. De kapucijners en peulen zijn weer gezaaid. Het land begint zich langzaamaan te vullen. In de kassen wordt elk zonnestraaltje omgezet in groei. Dus deze week vanuit de kas de hartelijke groeten van Landjuweel! Wij zijn helemaal klaar voor het voorjaar!

Deze week in de tas*

Groenten: Pastinaak, venkel, rammenas, trostomaat

Fruit: Sinaasappel, peer, banaan

Recept van de week

Rammenas rolletjes
Van rammenas kun je knapperige rolletjes maken en vullen met rauwkost en kiemgroenten. Je kunt dit aanvullen met gekookte garnalen of dungesneden rauwe vis, als je houdt van de japanse keuken.

  • 1 grote rammenas
  • 1 citroen sap
  • 2 lange lente-uitjes gesneden
  • 1 komkommer, geschild
  • 1 stuk gember, geschild
  • 1 lange gele paprika
  • 1 lange rode paprika
  • 3 eetlepels (appel)azijn
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1/2 kop kiemgroenten
  • 1 kop tauge
  • ½ kopje verse korianderblaadjes
  • ½ kopje verse muntblaadjes
  • 1 limoen sap

Bereiding:

  1. Met behulp van een mandoline of dunschiller, de rammenas in dunne plakjes snijden.
  2. Doe de plakjes in een kom met citroensap en warm water gedurende 20 minuten.
  3. Snij komkommer, paprika, lente-ui, gember julienne. Meng met kiemgroenten, sesamolie, koriander, munt en limoen in een kom, gedurende 10 minuten.
  4. Dep rammenas droog. Leg er een muntblaadjes op en wat van de gemengde fijngesneden groenten.
  5. Rol op.