Nieuwsbrief week 13

De volle grond in!

Tadaa!!! de eerste groenten zitten in de volle grond. Bloemkool en paksoi. Weer zo’n mijlpaal En natuurlijk ook de spinazie en de veldsla die vanuit de kas weer in de tassen is beland. Allemaal voorjaarsgeluk zal ik het maar noemen. Maar ook het no-dig bed is bijna af! Volgende week de snippers er op. en we zijn ‘good to go’! En de regen…? is een grote zegen! Alles staat nu in de startblokken om vol gas de grond uit te springen!

Deze week in de tas*

Groente: Spinazie/veldsla, yacon, winterpostelein, waspeen, zuurkool

Fruit: Mandarijn, appel, witte druif

Recept van de week

Spinazie spaghetti

Bereiding

  1. Bak de spekjes krokant uit in een grote wok, voeg eventueel een klein beetje olie toe.
  2. Snijd intussen de schoongemaakte knoflook en sjalotten heel fijn, voeg ze tijdens het uitbakken toe aan de spekreepjes.
  3. Schep deze uit de pan, roerbak de spinazie in het achtergebleven vet al omscheppend.

Koken

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking al dente.
  2. Schep twee bakjes kruidenkaas samen met 2 eetlepels fijngehakte oreganoblaadjes door de spinazie en dit vervolgens door de goed uitgelekte pasta.