Nieuwsbrief week 13

Goede dagen!

Wat een heerlijke dagen zijn dit. Vol energie lekker naar buiten. Aan het werk in de zon. Het land klaar maken of de warmte van de kas opzoeken. Het kan hier allemaal. En als de wind even draait. Dan verplaatsen wij ons naar de andere kant van het erf. Gewoon omdat het kan! We planten wat raak op het moment. En ik besef me nooit genoeg wat een wonder het elke keer is dat een beetje warmte, water en heel veel liefde weer voor een fantastische oogst gaat zorgen!! Genieten!

Deze week in de tas*

Groenten: Spitskool, spinazie, pastinaak, groenselederij, aubergine

Fruit: Mango, grapefruit, appel

Recept van de week

Geroosterde spitskool met yoghurtdressing (4 pers)

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 100 ml olijfolie
  • 1 el karwij- of komijnzaad
  • zout en peper
  • 1 citroen
  • 150 ml (plantaardige) yoghurt
  • 1 bosje platte peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Verwijder de lelijkste buitenste bladeren van de kool en snij in 8 parten.
  3. Kwast de koolparten in met olie.
  4. Leg de parten op een bakplaat. Strooi de zaadjes over de parten en maal er royaal zout en peper over.
  5. Snij de citroen in 4 partjes. Leg de citroen bij de kool op de bakplaat.
  6. Rooster alles ongeveer 25-30 minuten, keer de parten halverwege even om.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en leg de parten kool op een mooie schaal. Hou de citroen even apart.
  8. Hak de peterselie fijn.
  9. Klop de yoghurt los, knijp de citroenparten erboven uit.
  10. Bestrooi alles met de peterselie en eet de kool met een (vega) sateetje of een gebakken visje bijvoorbeeld.