Nieuwsbrief week 12

Kom maar omhoog!

Het is er dan echt zo ver! Tussen alle zwarte aarde verrees deze week ook een hekwerk. De houvast voor de peulen van dit jaar. En ze gingen ook de grond al in! Klaar om de lucht in te gaan! We zitten op dit moment volop in het kalfseizoen. En dit jaar houden weer volledig de kalfjes bij de koe! Super mooi om te zien hoe de moeders zorgen voor hun kalfjes. En ook de tantes. De dynamiek die dan ontstaat is prachtig om te zien. Kalft een koe zwaar af. En lukt het nog niet om in de benen te komen. Of heeft de koe nog even rust nodig? Dan staat er altijd een ander koe paraat om dit kalf van melk te voorzien. Schitterende beelden! En mocht je dit ook eens live willen zien? Kom dan vooral lang!!

Deze week in de tas*

Groenten: Raapsteel/veldsla, winterpostelein, paksoi, rode biet, tomaat

Fruit: Blauwe bessen, banaan, kiwi

Recept van de week

Winterposteleinstamppot

 

Ingrediënten:

  • 1 zakje winterpostelein
  • 750 g kruimige aardappelen
  • 1 potje witte bonen in tomatensaus (370 ml )
  • 150 g belegen kaas
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl honing
  • vers gemalen peper

Bereiding

  1. Aardappelen schillen en gaar koken in weinig water.
  2. Winterpostelein wassen indien nodig en kleiner snijden.
  3. Kaas raspen.
  4. Witte bonen in tomatensaus verwarmen.
  5. Aardappelen indien nodig afgieten, fijn stampen en met de overige ingrediënten mengen.
  6. Tip: vervang de helft van de aardappelen door knolselderij, pastinaak of wortelpeterselie.