Nieuwsbrief week 10

Aan de slag!

Het voorjaar start op. De warme dag van vorige week heeft alle mensen, dieren en planten wakker geschud. Even een voorproefje wat er te wachten staat. De vlier loopt al weer uit. De bollen staan al riant boven de grond. En op onze kalender schiet het ook al mooi op. We hebben dan ook de eerste bedden buiten al gezaaid! Ook daar gaat alles weer van start! Lekker het seizoen in!!

Deze week in de tas*

Groenten: Prei, boerenkool, zoete bataat, venkel, komkommer

Fruit: Peer, kiwi, mandarijn

Recept van de week

Bataat met een oriëntaals tintje 4 pers

Ingrediënten

  • 1/2 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 zoete aardappelen (bataat)
  • 1/2 gele paprika
  • 1 tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el plantaardige olie
  • 1-2 el currypasta
  • 1 el geraspte kokos
  • 100 g tofu
  • 1/2 el sojasaus
  • peper naar smaak
  • kruidenzout

Bereiding

  1. Snij de aubergine en de courgette in blokjes.
  2.  Schil de zoete aardappel en snijd ook deze in blokjes.
  3.  Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukjes.
  4. Halveer de tomaten, verwijder de harde kernen en snijd ze in blokjes.
  5. Stoom de in stukjes gesneden paprika en zoete aardappel gaar. (ongeveer 10 min )
  6. Verhit de olie in een grote koekenpan of in een wok. Bak hierin de courgette, tofu en aubergine met de currypasta een paar minuten tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Voeg er dan de zoete aardappel, de paprika, de tomaten, de knoflook, de sojasaus, de peper en de kokos aan toe en roerbak nog 5 min.
  7. Serveer met basmati of jasmijnrijst.