Rauwmelkse zuivel

Op de boerderij hebben we verschillende rauwe producten.
Via onze melktap kun je, je eigen melk tappen.
Daarnaast verwerken we onze melk tot yoghurt en kefir, die in onze boerderijwinkel te vinden zijn.

De melk die wij verkopen is van onze eigen biologische en gehoornde koeien,
die van het voorjaar tot het najaar in onze wei te vinden zijn.
In de winter hebben onze koeien beschikking tot een ruime potstal,
waar ze in vol comfort kunnen liggen en koe kunnen zijn.

koeienstal



Rauwe melk

De melktap is gevuld met (onbehandelde) rauwe melk.
Deze melk zit vol met essentiŽle voedingsstoffen die niet verloren zijn gegaan
wat wel gebeurt bij de hittebehandeling die de melk in de supermarkt heeft ondergaan.
Dit wordt gedaan om bacteriŽn te doden, bacteriŽn die slecht bekend staan in Nederland.
Wat veel mensen echter niet weten is dat onze darmen vol met bacteriŽn zitten om ons te helpen
bij het verteren van voeding en de basis is voor onze weerstand.
In melk zitten vele bacteriŽn die goed zijn voor onze darmen.
Waaronder een bacterie die ons helpt bij het verteren van lactose,
wat rauwe melk interessant maakt voor mensen met lactose-intolerantie.

Daarnaast zit melk vol met enzymen, enzymen zijn moleculen die gedeeltelijk
of geheel uit eiwit bestaat.
Deze enzymen helpen je bij allerlei lichaamsprocessen, zo ook bij het verwerken van voedsel.
Deze enzymen zijn niet allemaal bestand tegen hitte, sommigen gaan zelfs al vervormen
of worden kapot gemaakt bij 48 graden Celsius.
Met de enzymen vitamines hierbij, vitamine b12 bijvoorbeeld, en vitamine C zelf voor de helft.

Meer informatie vindt u op de website: www.infonu.nl

stal



Rauwmelkse yoghurt

Omdat we bij onze yoghurt gebruik maken van rauwe melk,
heeft het ook alle voordelen die rauwe melk ons ook bieden.
Wel blijft onze yoghurt wat dunner als u gewend bent.
Bij de yoghurt zoals u deze in de supermarkt koopt,
krijgt de melk die hiervoor gebruikt wordt krijgt eerst een hittebehandeling,
zodat de eiwitten in de melk veranderen.
Deze verandering heeft tot gevolg dat deze eiwitten nu wel een verbinding aangaan met elkaar.
Met als gevolg dat de yoghurt uiteindelijk wat dikker wordt.
Ook voegen wij geen melkpoeder toe. Een volledig natuurlijk en lekker product.

stal



Rauwmelkse kefir

Kefir is een melkproduct afkomstig uit de Kaukasus, het is een licht zuur melkproduct
vol met goede bacteriŽn die uitstekend werken voor uw darmflora.
Dit maakt Kefir een probiotische zuiveldrank. Ook voor dit product hebben wij onze melk niet behandeld,
heerlijke rauwmelkse kefir dus.
Kefir bevat van nature veel vitamines zoasls B1, B2, B6, B12, C en D.
Daarbij vele mineralen en essentiŽle aminozuren en gisten.
Daarbij wordt lactose tijdens het proces afgebroken, binnen dit proces kan er wel een
minimale hoeveelheid alcohol geproduceerd worden (0,1- 0,3).

Meer informatie vindt u op de website: jessevandervelde.com

stal